הדר ברינט

אני עובד ב90% מהזמן עם תוכנת הרוויט, רוויט היא תוכנת תלת מימד למידול אדריכלי המיועדת למבנים בלבד זו התוכנה שאם תדמיינו את התהליך התכנון ככה אתם תחשבו שזה קורה.

איך מתבצעת העבודה ברוויט?

אנחנו ממדלים ולא משרטטים וחשוב להבין את ההבדל.

שיטות השרטוט המסורתיות פותחו לאורך שנים בכל התרבויות השונות ואיפשרו ליצור מבנים מורכבים מאוד. בהתחלה במעבר לעבודה ממוחשבת פותחה תוכנת האוטקאד המאפשרת שרטוט דיגיטלי למעשה זה שרטוט לכל דבר באופן מדויק מאוד ביחס לעבודה הידנית. המגבלה של התוכנה ואופן העבודה בדו מימד היא חוסר בהבעה תלת מימדית הלקוח בעצם מקבל שרטוטים של תכניות חתכים וחזיתות וקשה להבין איך יראה המבנה עצמו.

לכן בעבר גם הפרקטיקה של בניית מודלים פיזיים הייתה שכיחה מאוד והיוותה חלק בלתי נפרד מעבודת האדריכל אם מדובר במודלים קונספטואלים ואם מדובר במודלים להצגת הרעיון עצמו שבהם הושקע זמן עבודה ארוך מאוד.

לאחר כניסת האוטקאד כפתרון לשרטוט האדריכלי והגשת התכניות לקבלן ולרישוי נכנסו גם תוכנות התלת מימד הן עוזרו לאדריכל לפתח את הקונספט התכנוני ליצור הדמיות ריאלסטיות בשביל להמחיש את הרעיון והתכנון ללקוחות לבעלי התפקידים בעיריות.

מה הבעיות והחסרונות בעבודה עם רוויט?

הבעיה העיקרית היא זמן העבודה, הוא יכול להיות ארוך מאוד למי שאין את הידע המתאים יחד עם הפורמטים הנכונים בשביל למדל מי שיודע מה שהוא עושה יחסוך ללקוחות שלו הרבה זמן ובעיקר יאפשר להם לראות את הפרויקט שלהם בעיניים כבר מהשלבים הראשונים עד לרמת הפרט הקטן ביותר.

רוויט היא אומנם פתרון של קדמה תכנולוגית אבל צריך לשים לב שפתרונות כאלו עלולים לייצר זמן עבודה ארוך יותר ולא קצר יותר.

בסוף הפלט הוא עדיין מסמכי התוכניות על פי הרשימה המסודרת וברמת התוכניות הן פשוט יכולות שלא לצאת כמו שצריך עם המון בעיות בחיבורים בין האלמנטים זאת בעיקר מחוסר ידע בתוכנה עצמה (הרבה מעבירים את הפרויקט לפרילנסים לא מוכשרים מספיק) וגם שוב שימוש בחומרים לא מתאימים מה שלא מדויק לא יעבוד כמו שצריך.

האדריכל לומד למדל ולבחון את התוצרים שלו בתלת מימד לאומת השיטות המסורתיות ומצד שני האדריכל לומד למדל ולבחון את התוצרים שלו בתלת מימד לאומת השיטות המסורתיות ומצד שני צריך לשים לב שהמתכנן שלכם באמת בקיא בשימוש בתוכנה הפערים פה יכולים להיות משמעותיים ביותר בכל מה שקשור ללוחות הזמנים של הפרויקט והתוצאה הסופית בשטח. צריך לשים לב שהמתכנן שלכם באמת בקיא בשימוש בתוכנה הפערים פה יכולים להיות משמעותיים ביותר בכל מה שקשור ללוחות הזמנים של הפרויקט והתוצאה הסופית בשטח.

מה היתרונות בעבודה עם רוויט?

א. נכונות המידע: במידול נכון אנחנו ממדלים קיר או רצפה והם מוצגים בתוכניות החתכים החזיתות וגם ברשימות הכמויות  אנחנו מתרכזים באלמנט עצמו של הבניין וזאת לאומת שימוש בתוכנת שרטוט שבא אנחנו משרטטים את התוכנית עצמה בשרטוט מה שלא בתוכנית לא קיים. לאומת זאת כאן אנחנו ממדלים את המודל ובוחרים באיזה תוכניות להביע אותו לאומת השרטוט המסורתי שבו מכינים את סט התוכניות בלבד זה בא לידי ביטוי בכך שאפשר להציג כל חלק של המודל על פי הצורך בנוסף לסט התוכניות שאתם מקבלים אם הקבלן המבצע צריך לדעת פרטים נוספים על מיקום ספציפי אפשר להוציא את המידע הזה באופן ברור ומיידי.

ב. דו מימד ותלת מימד ביחד: כל מה שאנחנו מייצרים (ממדלים) אנחנו נראה באופן מיידי בכלל המסמכים שכבר הכנו מהתכניות ועד למבטי התלת מימד אפשר כבר משלב התכנון הראשוני לראות את החללים הפנמיים ואת המבנה שלכם מכל הכיוונים. ללא צורך בתוכנה נוספת ובעיקר אנחנו יודעים שהכול אמיתי ללא שינויים ופערים בין התוכנות השונות (לא מזייפים פה הדמיות).

מתי אני לא עובד עם הרוויט?

את כלל התכנון והפקת המסמכים לרישוי וביצוע אני מבצע ברוויט זה כולל גם את הסקיצות הראשונות והדמיות סופיות, לפעמים בשביל לדייק ולשפר את הגרפיקה בהדמיות ומבטים צריך להשתמש בפוטושופ. ובנוסף את כלל המצגות והחומרים צריך לאסוף למצגת וכמובן שצריך לרשום את המלל המורכב יותר מכמה פסקאות גם בוורד.

מסקנות אישיות לגבי הרוויט.

רוויט היא התוכנה הראשונה שבאמת מכניסה אותנו לעידן הדיגיטלי בתחום תכנון המבנים. במהלך הלימודים שלי התנסתי במגוון רחב מאוד של תוכונות, ומאז שהתמקצעתי בתוכנה המגוון הזה הצטמצם לחלוטין את כלל המסמכים התכנוניים אני מפיק ממנה ללא צורך בתוכונות מתווכות נוספות מה שמייצר עבודה שטופת ומהירה

שרטוט או מידול לתכנון אדריכלות איך בעצם האדריכל שלכם עובד?

המשך קריאה

נשמח ליצור אתכם קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם 

*השארת פרטים לחזרה בלבד - ללא ספאם מכל סוג